2013-02-22 16:25:49• hírek • Szatmár.ro

A cégalapítás rejtelmeibe vezették be a hallgatóságot

Újabb előadás a Consult Scolari Egyesületnél: a téma most a romániai illetve magyarországi cégalapítás volt.

A képzésre az egyesület és Csengersima Község Önkormányzatának közös határon átívelő projektjének keretében kerül sor, amely a "Piac és hűtőtároló építése a határ menti gazdaság és kereskedelem fejlesztéséért" nevet viseli. A projektet a két partner 2009-ben indította útjára a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program segítségével. A két szervezet célja az volt, hogy a határon átnyúló kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat élénkítse. A célkitűzések között szerepel egy hűtőház és egy piac létrehozása a határ közelében, egy képzési központ felépítése, valamint több szakmai képzés megszervezése is.

A győztes pályázatnak és az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásának köszönhetően a két szervezet összesen 1.735.645,36 euró támogatásban részesült, melyből Csengersima Község Önkormányzata 1.263.097,2 euró támogatást kapott.

A képzési központ felépült: az Aurel Vlaicu úton található új építésű ingatlanban tartották a pénteki képzést is, amelyen Csűri Miklós közgazdász, az Országos Könyvszakértők Egyesületének szatmárnémeti alelnöke beszélt a cégalapítás procedúrájáról és előnyeiről Romániában illetve Magyarországon.

Az előadó különösen a mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozásokra helyezte a hangsúlyt, hiszen Szatmár, de különösen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében foglalkoznak sokan mezőgazdasággal. Csűri a romániai mezőgazdaságban is jó üzleti lehetőséget lát.

A projekt keretében négyféle képzésre kerül sor. Ebből az első a borismereti és borajánlói tanfolyam volt, a másodikat pénteken tartották, a jövő héten egy alap informatikai, internet-használati tanfolyamra kerül sor, végül pedig egy román, illetve magyar nyelvtanfolyamot fognak megszervezni.

Előadást tartottak a Consult Scolarinál

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: